it en
Facebook
massnews
12-20/05/2014 exhibition at the Urban Center Milan
08/12/2013 masstudio strikes again: 2nd prize!
masscontacts
17 via Terraggio 20123 milano
ph. fax +39 02 36744735

studio@masstudio.net
by date
 : 
 : 
 : 
 : 
 
apartment 02
muggi├▓ [milan] italy
residential, interior design
2008
The restoration of an attic in a typical building of the '900 is an opportunity to create a new living space: the existing roof’s profile for the most part remains as is, therefore not changing the proportions of the building. Simply a "bent wing" on the south side needed to be created, towards the inner courtyard , to achieve a terrace. The key element of the project is the stairwell with double height glass and iron staircase that allows access to the attic level: an open space environment that includes the kitchen, dining-living area and study. A sun filled dynamic space, read under the new roof in white wood is lit by large windows.
program penthouse: reuse, renovation and interior design, Milano
design 2004-2006
execution 2006-2008
client private
design team Chiara Martini, Lorenzo Rossetti, Simone Colombo, Sabrina Galliani, Simone Marchiorato, Gabriele Sposato
structural engineering Studio di Ingegneria Rossi Associati
general contractor Impresa Edile Angelo Masiero

« Back to List